
Ingredienser:
1 dl knækkede rugkerner
3 dl vand
2 tsk. groft salt
1 spsk. rørsukkersirup
20 g god gær
1 dl koldt vand mere
2 dl creme fraiche 18 % lavet af mælk fra en kærkommen ko
550 g hvedemel
Samt lidt olivenolie og flagesalt til pensling og drys.
How-to-do:1. Hæld rugkerner, de 3 dl vand, salt og sirup i en lille gryde og bring blandingen i kog.
2. Hold det hele småsimrende i 5 minutter og rør af og til.
3. Tag gryden af varmen og hæld indholdet over i en stor røreskål.
4. I med 1 dl koldt vand og creme fraiche. Rør lidt og føl temperaturen med en finger.
5. Når blandingen ikke er varmere end din finger, kan du tilsætte gær.
6. Rør gæren ud, og i med melet.
7. Dejen skal være fugtig og svagt klistrende.
8. Så skal der æltes i mindst et kvarter – til dejen slipper skålens sider og bliver blank og spændstig.
9. Sæt film over skålen og lad dejen hæve 2 timer ved stuetemperatur.
10. Når dejen er smuk og hvælvet kan du hælde den ud på et meldrysset bord, dele den i 6 stykker, rulle stykkerne til aflange og meget tynde flûtes og fordele dem på to bagepapirbeklædtebageplader.
11. Skær skrå flûtesagtige snit i overfladen og giv det hele et lag olivenolie.
12. Drys med flagesalt og lad efterhæve 1 time.
13. Tænd din ovn og sæt temperaturen på 225 grader.
14. Når ovnen er varm og efterhævningen slut, kan du bage pladerne én af gangen – 18 minutter hver.
15. Så snart dine fremragende flûtes er bagt, skal de over på en rist til afkøling
Inspiration fundet på Beretninger fra et autentisk landbrug
No comments:
Post a Comment