Sunday, December 13, 2015

Pebernødder '15

Ingredienser: 
250 gr blødt smør
250 gr sukker
1 dl fløde
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt kanel
1/2 tsk hvid peber
1 tsk stødt kardemomme
1 tsk natron
1 tsk bagepulver
500 gr hvedemel

How-to-do:
1) Smør og sukker piskes sammen med en el-mikser, til sukkeret er pisket godt ud.
2) Piskefløden piskes i (laveste hastighed i starten!!).
3) Bland krydderier, bagepulver og natron i melet og rør det så i dejen, til der fåes en nogenlunde fast dej.
4) Ælt det sammen med hænderne.
5) Tril dejen ud i pølser, ca. på tykkelse med en lillefinger.
6) Skær dem i små stykker (ca. 1 cm.) lange og tryk dem let sammen i toppen.
7) Sæt på bageplader – de flyder ikke meget ud, så de kan sættes nogenlunde tæt.
8) Bages i ca. 10 minutter (kun ca. 7-8 minutter i min ovn ved almindelig varme) ved 200 grader, de skal ikke blive alt for brune og pas på at de ikke får for meget under bunden.

Inspiration fundet på Newyorkerbyheart

Obs. jeg havde tilsat 1 tsk peber, men de smagte utrolig meget af peber. Mængden er derfor sat ned her.



No comments:

Post a Comment