Fra: https://madensverden.dk/brunede-kartofler-sukkervand/
Ingredienser
- 800 gram kartofler små, og de skal være kolde
- 100 gram sukker
- 3 spiseskefulde vand
- 30 gram smør
Sådan gør du
- Start med at koge kartofler, pil dem og køl dem helt ned. De kan med fordel koges dagen før
- Rør sukker sammen med vand til en tyk sukkervand/sukkermasse. Du må ikke tilsætte vand til en karamel. da det så kan risikere at sprutte.
- Kom det på panden, og varm nu panden op ved en god varme indtil vandet er fordampet, og sukker er blevet til karamel. Sukkervandet gør at sukkeret smelter jævnt, og at du derfor altid får et perfekt resultat og virkelig gode brunede kartofler.
- Når sukkeret er blevet til karamel, kommer du smørret i.
- Lad det lige bruse af, og hæld så forsigtigt kartoflerne på panden. På INTET tidspunkt skal du bruge grydeske, spartel eller andet.
- Ryst i stedet panden rundt, og på den måde vil karamellen smyge sig om kartoflerne.
- Steg de brunede kartofler i karamellen i cirka 10 minutter, og så er de klar til brug.
No comments:
Post a Comment