Bund 1 – Mørdej
100 g smør
80 g flormelis
1 nip salt
200 g mel
2 æggeblommer
2 spsk koldt vand
Bund 2 – Mazarinmasse
150 g marcipan
75 g rørsukker
75 g blødt smør
2 æg
50 g mel
Vanillecreme
2 æg
30 g maizenamel
korn + stang af ½ vanillestang
½ l mælk
75 g sukker (mindre, hvis den ikke blandet op med flødeskum inden servering)
Desuden
100 g mørk chokolade
1,5 dl piskefløde
500 g friske jordbær
How-to-do:
1) Til mørdejen:
- Æltes smør, salt og sukker sammen og rør melet og æggeblommerne i.
- Når blandingen er rørt sammen tilsæt koldt vand.
- Ælt forsigtigt sammen til du har en dejklump.
- Drys let med mel og skub, klap og tryk den i facon. Lad dejen hvile i 1 times tid i køleskabet.
- ELLER blend i foodprocessoren og lad dejen hvile i køleskabet.
- Pisk marcipan og rørsukker sammen, tilsæt smør og pisk igen.
- Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt, hvorefter melet tilsættes massen til sidst.
- Jeg blendede det hele i foodprocessoren, men det gjorde også, at massen blev flydende. Stil derfor på køl efterfølgende.
4) Rul mørdejen ud og læg den i tærteformen.
- Prøv så vidt muligt at få lavet en pæn kant. Tricket her er at man ruller kagerullen over tærteformens kant. Derved fjerner man det overskydende dej, og kanten bliver pæn lige. Dette gøres om nødvendigt et par gange, hvis man synes, der er for meget tærtedej i bunden.
- Jeg rullede dejen tyk og trykkede den i formen, da min var for blød til at rulles flad.
6) Bag tærten i en 175 grader varm ovn i ca. 25-30 minutter (ikke varmluft)
- Marcipandejen skal stadig være lidt blød
- Det er en god idé at lægge lidt stanniol over dejen i det sidste kvarters tid, så bunden ikke bliver for mørk.
8) Vanillecreme:
- Pisk æg og maizenamel sammen i en gryde.
- Brug evt. en el-pisker for at få alle klumper ud.
- Tilsæt mælk, vanillekorn og stang, samt rørsukker
- Kog det hele op indtil cremen er tyk - du er ikke i tvivl.
- Lad cremen køle helt af.
- Lad det størkne lidt.
- Bland vanillecremen i.
Inspiration fundet på: Kinna
No comments:
Post a Comment