Friday, January 1, 2021

Risalamande kage



Vaniljekranse bund:

150 gvaniljekranse
75 gsmør
50gHakkede Mandler 

Risalamande ostecreme:

6 bladeHusblas
300 gfærdig risengrød
100 gflødeost natural
40 gsukker
2 tsk.vanille sukker
3 dl   piskefløde


Kirsebærgelé:

5 bladeHusblas

500g kirsebærsauce
2 spsk citronsaft


Vaniljekranse bund 

Beklæd en 21cm springform med bagepapir i bunden og kageplast langs siderne. 

Blemd vaniljekranse fint i en foodprocessor. 

Smelt smørret og vend det sammen med de knuste vaniljekranse og de hakkede mandler. 

Tryk massen ud i bunden af formen med bagsiden af en ske og sæt den på køl imens ostecremen forberedes.

2

Risalamande ostecreme 

Læg husblas i blød i koldt vand. 

Smelt den opblødte husblas i en gryde med risengrøden, sukker og vanillesukker. 

Lad afkøle og tilføj flødeost.

Pisk herefter fløden til den danner lette toppe og vend det i blandingen. 

Kom fyldet over vaniljekransebunden og spred det jævnt ud med en vinkelpalet. 

Kom cheesecaken i fryseren i ca. 30 minutter indtil fyldet har sat sig, imens forberedes geléen.

3

Kirsebærgelé 

Sæt husblas i blød i koldt vand. 

Sigt kirsebærrene fra kirsebærsaucen. 

Bærrene skal ikke bruges, så gem dem evt. til en anden opskrift. Varm kirsebærsaucen og smelt husblas heri. 

Lad geléen køle ned til ca. 35 ºC. 

Tag cheesecaken ud af fryseren og hæld forsigtigt geléen over ostecremen. 

Sæt igen på frys i 30 minutter eller kom den på køl i 1-2 timer indtil geléen har sat sig.

No comments:

Post a Comment