Ingredients:
Dej
1 dl mælk
50 g smør
15 g gær (2.5 tsk tørgær)1 æg
25 g sukker
1/2 vaniljestang, kornene herfra eller 1 tsk usødet vaniljepulver
1/2 tsk kanel
1 tsk kardemomme
1 knivspids salt
ca 335g (tilføj mel lidt af gangen - dejen var klistret, da jeg kun puttede 300g i)
Remonce
200 g blødt smør
250g brun farin
2 spsk kanel
Glasur
1 dl flormelis og et par spsk vand
How-to-do:
1) Mælk og smør lunes i en gryde under omrøring til smøret smelter. Tag af varmen og vent et par minutter til temperaturen lige falder en anelse, og blandingen er omkring 38 grader.
2) Smuldr gær i og derefter æg.
3) I en ren skål blandes grahamsmel med vanilje, sukker, kanel og kardemomme godt sammen.
4) Rør det i gryden og tilsæt derefter hvedemel lidt efter lidt
5) Ælt godt sammen til dejen er smidig og blød.
6) Lad den hæve i en skål med et rent klæde over i 30-40 minutter.
7) Remoncen røres godt sammen og stilles på køl indtil den er fast
8) Rul dejen ud til en lille firkant og smør godt med remonce på.
9) Rul derefter dejen sammen og skær sneglene ud i en størrelse af ca 3 cm i tykkelsen.
10) Sæt alle sneglene sammen i en rund form beklædt med bagepapir (min form er ca 20 cm i diameter) hvor de hæver i 45 minutter.
11) Bag sneglekagen i en 175 grader varm ovn, bages i omkring 15-20 minutter.
12) Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af på en rist, mens glasuren røres sammen (kom kun en smule vand i så det bliver en tyk sej glasur)
13) Lad sneglekagen køle lidt af inden glasuren kommes på.
Inspiration fundet på: Valdemarsro
No comments:
Post a Comment